Contact

Jaïr zijn groene vingers brengen het liefst mensen bij elkaar, met behulp van alles wat er groeit. Hij is daar zo vol van; zelfs in het bouwen van websites zien hij een parallel met de natuur.

Zodra hij klaar is met zijn laatste webdesign klus, verwondert hij zich aan zijn zelfontworpen permacultuur achtertuin. Onder notenbomen en fruitbomen groeien daar bessenstruiken, kruiden en groenten, in een drukbevolkte bodem. Achterin helpen twee kippen met het composteren. Volgens hem is dit het mooiste wat er is.

Als afgestudeerde Human Technology ingenieur (richting ICT) woonde en werkte Jaïr nabij het centrum van Groningen. In de stadswijk De Hoogte zette hij een buurtpluktuin op volgens de permacultuurprincipes. Om meer te weten te komen over het biologisch boeren, heeft hij een jaar meegewerkt op een biologische kijkboerderij. Toen hij in 2015 naar Roden verhuisde, startte Jaïr met een baan bij een maatschappelijke organisatie, legde hij zijn eigen pluktuin aan en hielp hij met de totstandkoming van een treftuin, waarvoor hij tevens het logo ontwierp.

Sinds 2016 helpt Jaïr met Groen Webdesign mens- en natuurvriendelijke ondernemingen, klein en groot, aan een gezonde website